Wie is fivestar grass

Speelobject Landrug geopend

Speelobject Landrug geopend door enthousiaste kinderen

Op het plein voor Sportboulevard Sportblok is op vrijdag 24 juni Landrug geopend, een uniek speelobject geïnspireerd op de vorm van het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Stichting Renesse stelde het budget beschikbaar en de gemeente Schouwen-Duiveland schreef de prijsvraag voor het ontwerp uit. Marianne Van den Hoek, bestuurslid van Stichting Renesse en wethouder Wout van den Berg verrichtte de openingshandeling. De wethouder vertelde: “De Landrug is een mooie toevoeging op het multifunctionele sportcomplex en geschikt voor een brede doelgroep kinderen”. Dat de buitenruimte van het sportcomplex meer waarde heeft gekregen door de Landrug is duidelijk te merken aan de enthousiaste reacties van de kinderen.

Vanuit de werkplaats is het speelobject met speciaal transport naar de locatie gebracht en met een telescoopkraan op de juiste plaats neergezet. Daarna is het object gedeeltelijk bekleed met kunstgras STONEFIELD 24 en is het glaskunstwerk (gelaagd gehard glas met een keramische print) geplaatst. Het ontwerp laat verschillende leeftijden en diverse sporten zien. De valondergrond rond het object maakt het plaatje compleet en veilig.
 

De speelvoorziening daagt kinderen enerzijds uit om te spelen, te ontmoeten en te ontdekken en biedt volwassenen iets moois om naar te kijken. Vanuit de fitnessruimte kunnen sporters het object ook zien liggen. Iedere Schouwen-Duivelander herkent de Landrug (met een beetje fantasie) als zijn of haar eiland, terwijl kinderen een groot ‘gek’ speelobject zien.

 

 
Nederlands English Deutsch
sluiten x
VUL UW PERSOONLIJKE GEGEVENS IN

DOWNLOAD BROCHURE
U heeft de PDF plugin nodig om het document te kunnen bekijken.