Wie is fivestar grass

 

Kunstgras zeer geschikt voor groene daken

Wereldwijd is er meer aandacht voor groene daken. In Nederland is de aandacht voor daktuinen bijvoorbeeld zichtbaar door de Green Deal Groene Daken. Via dit een initiatief slaan de landelijke overheid, bedrijven en/of lokale overheden de handen ineen om kansen te benutten en knelpunten weg te nemen.

Meer dan alleen mooi
De voordelen van een daktuin zijn zeer divers en gaan verder dan esthetiek. We zien vooral in stedelijk gebied dat meer en meer wordt gestreefd naar een groeiend percentage groen dakoppervlak. Een daktuin verhoogt de waarde van onroerend goed omdat mensen liever in een groene omgeving wonen of werken en zorgt voor een stukje ‘natuur’ in onze ‘urban jungles’.

Natuurlijk versus kunst
Waar natuurlijke vegetatie veel aandacht krijgt, zien wij ook een toegenomen vraag naar kunstgras voor daktuinen. Dit betreft zowel kleinere daken voor particulieren als grote daken voor bedrijven, hotels en winkelcentra. Er is wetenschappelijk1  aangetoond dat groen in onze omgeving een positieve uitwerking heeft op onze gezondheid en productiviteit. Hierbij maakt het niet uit of het natuurlijk of kunst betreft2.

Er wordt regelmatig gekozen voor kunstgras, omdat een natuurlijke oplossing te zwaar is voor de dakconstructie. Terwijl je bij een natuurlijk dak rekening moet houden met het gewicht van de wortelwerende laag, de bescherm-, de drainage-, de substraat- en de vegetatielaag, is een kunstgrasdak met een valplaat en kunstgras veel lichter van gewicht en dus op veel meer daken toepasbaar.

Multifunctioneel
Ook wordt een dak vaak gebruikt voor verschillende doeleinden zoals ruimte bieden aan speelplaatsen of sportvoorzieningen. Iedere functie op een dak stelt zijn eigen eisen aan de ondergrond. Fivestargrass levert al langer kunstgrasvalondergronden voor speelplaatsen in heel Europa en voor diverse sporttoepassingen. Wij hebben hiervoor diverse gecertificeerde producten in huis. Verder hebben we de mogelijkheid om onze valplaat 20 mm of 30 mm (PE-schuim van gesloten cellenstructuur) onder het kunstgras te installeren. Dit zorgt voor extra comfort en wordt soms gebruikt om een hoogteverschil te overbruggen.  Daarnaast is een positief effect van deze valplaat de isolerende werking: deze zorgt ervoor dat het gebouw in de winter warmer en in de zomer koeler blijft.

Heeft u vragen of kunstgras voor daken? Neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon +31 (0)74 259 21 91.

1 Science Daily, 26-04-2016 | Phenotype, 26-04-2016
2  Omgevingspsycoloog, 26-04-2016

 
Nederlands English Deutsch
sluiten x
VUL UW PERSOONLIJKE GEGEVENS IN

DOWNLOAD BROCHURE
U heeft de PDF plugin nodig om het document te kunnen bekijken.